napló: hétfőőőőőő

2015.11.30. 20:38

1. Olvasok ám, csak nincs mit írni. Hirtelen természeti felindulásból megvettem Jack Londontól a Fehér Agyar című "klasszikust", hát ekkora csalódás már régen ért. Hol van ez Fekete Istvánhoz meg a többiekhez? Édes Istenem, ez valami gyalázatosan rossz volt. Ostoba, erőltetett hasonlatok, kiszámítható cselekmény, nem különösebben megnyerő leírások, az állatvilág ismeretének teljes hiánya, egyszóval borzadály. Erről nem fogok írni.

A múltkori Macbeth után (ISTENI, szó szerint) kínálta magát Susan Frase King Lady Macbethje, ami a történelmi alakokról fest hű képet, hát, még a jó öreg Willnél is jobb a valóság. És kissé emberközelibb. Nagyon jó könyv.

2. Kiakadós hétfő a javából. Nem elég, hogy ezerrel nyomod a melót, még a hülyéket is el kell viselni. Nagyobb számban a kelleténél. És jobban gyötörnek, mint ami szükséges. Mert miért van az, hogy ha én kérek valamit, arra senki a füle botját sem mozgatja, ellenben engem bárki, bármikor, bármilyen apró-cseprő hülye ügyével jogosult feltartani, kihasználni, dolgoztatni? Lehetőleg maga helyett és úgy, hogy velem végezteti el a piszkos munkát, úgymint kellemetlen beszélgetés a főnökökkel, konfrontálódás valakivel vagy hosszas szöszölés egy olyan feladattal, amit egy egyszerű ügyintéző is el tudna látni, csak nem hozzá mennek, mert annak nincs agya. Halleluja. Igazán remek az életem.

Mi lenne, ha mindenki csinálná a saját dolgát, és kész?

Mi lenne, ha söprögetne a saját portája előtt?

Mi lenne, ha nem ítélkezne?

Mi lenne, ha nem kéne hallgatni a hülyeséget olyanoktól, akik egy perc figyelmet sem érdemelnek meg? Pláne nem olyan ügyben, amire sem időm, sem kedvem?

... mi lenne, ha világbéke lenne? :)

Kiakadás a négyzeten. Vkit meg kell verni.

A bejegyzés trackback címe:

https://akik-olvasnak.blog.hu/api/trackback/id/tr38128574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása