napló: acquis communautaire

2013.05.25. 19:14

És igen! A nem pénzbeli és pénzbeli ellátásokról, valamint az utaló szabályokkal és helyesírási hibákkal teli tb-jsz-okról végre áttértem az EU-jogra. Horribile dictu felüdülés a korábbiakhoz képest (az érfelvágós tb-hez képest persze nem nehéz izgisebbnek lenni), még akkor is, ha a jegyzet szerzői olykor nagy lelkesedésükben és "milyen-bennfentesek-vagyunk"-ságukban túl is magyarázzák a szervezetiségeket. Nem értem, hogy egy szakvizsga jegyzetben minek kell az albizottságok kabinetjeinek kibővített bureaujáról is szót ejteni, de mindegy. Végre át tudok lapozni dolgokat, ha nem érzem őket fontosnak. A könyv amúgy egész hatályos, csak éppen a tételsort variálták át a megírása óta, szóval még némi vadászatot is becsempészhetek a napjaimba, hurrá. Azért közben megint felmerült a kérdés, hogy vajon miért is kell ennyire túlbonyolítani ezt a szegény EU-t és miért nem lehet közelebb hozni a jónéphez? (Tudom, politika és nemzi jog, brrr.) Szóval ezt alkottam ma, folyt.köv.

Meg voltunk növényezni, hát az óriási volt. Mennyire fel tudja dobni az embert néhány olyan egyszerű dolog, mint egy furcsa alakú levél vagy egy virágzó bokor! Meg az, hogy van olyan rendezvény, ahová azért mennek az emberek, mert tetszik nekik és nem tuskóskodnak akkor sem, ha sorba kell állni vagy várni kell valaki miatt. Mki kedves, nem másznak bele a fotózásodba és vadidegenekkel elbeszélgethetsz a páfránylocsolási és fikuszgondozási gyakorlatodról. Wow. Azt persze mondani sem kell talán, hogy több szatyor növénnyel lett gazdagabb a család, a délután pedig átültetési és társuláskialakítási projektek lebonyolításával telt. Alakul a pozsgásgyűjtemény!

A bejegyzés trackback címe:

https://akik-olvasnak.blog.hu/api/trackback/id/tr905317910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása