újabb kodifikáció fikázás

2011.11.04. 16:07

Azt hiszem, az Rtv-t ugyanaz írta, mint a Be-t. (A korábbi részek tartalmából: ez alatt egy halom elmebeteget értek.) Vagy még valaki annál is rosszabb. Hosszan sorolgatja, mit meg hogyan kell csinálni, de aztán a végén csak ott van, hogy ek. meg úgy jár el, ahogy jónak látja. Ó, anyám. (Ez minősülhet a taxáció feloldásának, ugye?) Azt meg külön élveztem, hogy jól le vannak ám írva mindenféle alapdolgok, hogy nem szabad kínozni, megfélemlíteni a gyanúsítottat, a rendőr meg védi az állampolgárokat, meg segít mkinek, akinek csak tud, csak szerintem aki ezt írta, még nem látott rendőrt... Mert nem leírkálni kéne, hanem ellenőrizni, hogy jogosan járjon el, meg ha nem 150 centis, 40 kilós rendőrfiúk őriznék a rendet, talán jobban elhinném, hogy meg tudnak védeni. (Ó, és a műkörmös nyomozónőket is megmagyarázhatná nekem valaki okos.) Szóval az Rtv. sem volt jó. A nemzetközi bűnügyi együttműködésről szóló törvényt pedig egészen biztosan a Bruhács írta, és ezzel azt hiszem, mindent elmondtam. :)

Lazításképp voltam könyvtárban, Istenem, milyen aranyosak a kis 18 évesek, minden gondjuk az, hogy Adrián tartott előadást meg hogy mi a menü a bisztróban. Ah. :) Wtf-faktor is volt, pl. elgondolkodtam, hogy a köhögéstől majdnem megfulladó, láthatóan szenvedő három éves kisfiút miért rángatta el a felelős nagy magyar anyja a könyvtárba, ahelyett, hogy otthon ápolgatná, vagy hogy az amúgy mindössze harminc darab lépcső - minden bizonnyal iszonyú megerőltető - megmászása helyett a nyilvánvalóan kondizni járó fiatalember miért várja meg inkább a tíz perc alatt leérő liftet. Csak vékony köteteket hoztam ki, biztos, ami biztos, nehogy beszippantson véletlenül egy ezer oldalas valami, az gátolná a tanulást.

Itt tartunk tehát, holnaptól bv., vagyis az Úr legyen irgalmas a bűnös lelkekhez és a bv-bírókhoz! (Meg a tanulókhoz...) Addig is, fogadjuk meg Géza bácsi intelmeit:

A bejegyzés trackback címe:

https://akik-olvasnak.blog.hu/api/trackback/id/tr393353701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása