"mi bajod? - semmi" rovat

2011.08.19. 21:20

Rovatot szentelünk a kék-pink kommunikáció rejtelmeinek, avagy annak, hogy miért hisszük, hogy amit mondunk, azt a másik nem is biztosan úgy fogja érteni, ahogy mi gondoljuk, és aztán miért kell olykor csalódnunk? :)

Első versenyzőnk a híres "mi bajod?" kérdésre adott TIPIKUS  női válasz a "semmi".

Ettől már több hímneműt láttam idegbajt kapni, nyilván nem ok nélkül, hiszen lássuk be, valóban elég idegesítő, amikor egy hölgyemény, aki láthatóan teljesen kész van/bőg/hisztis/depressziós stb., benyögi, hogy ja, hát neki semmi baja nincs. Mindfuck.

A "semmi" fordítása azonban így is kétféle lehet:

1. 95%-ban akkor hangzik el és azért, hogy aztán a kérdező még nyösztesse egy kicsit a hölgyet, hogy na, lécci, ugyanmár, mondd el, ki bántott, mi van, kit kell megverni. Amire aztán a leányzó előbb-utóbb látványosan megtörik és vonakodva, de három órán keresztül beszél a problémájáról, és persze senkit nem kell megölni miatta, ellenben hallgatni kell, hallgatni, hallgatni, papírzsepit adni, amikor kell, meg hümmögni, hogy juj, ez tényleg szörnyű, és alkalmas időben széles férfivállat odanyújtani sírás céljára.

Kivéve...

2. ... ha az 5%-kal van dolgunk. Mert ez a csoport a további nyösztetésre, kérdezősködésre és lécciléccizésre is azt fogja mondani, hogy "semmi", ami ebben az esetben azt jelenti, hogy: hagyjál békén, én nem fogok itt picsogni neked, majd otthon kisírom magam a kispárnámon, addig is jobb lenne neked is, ha elhúznál anyádba, mielőtt úgy beszólok, hogy magam is megbánom, a problémáimat meg majd én megoldom jól, te maradjál ki belőle, tuskó. Vagy kicsit finomabban, de a lényeg ugyanez. Hagyd békén, majd megoldja. Legfeljebb biztosítsd együttérzésedről meg hogy szereted. And then: MOVE ON! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://akik-olvasnak.blog.hu/api/trackback/id/tr33165790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása