napló: a fesztiválkibic

2015.05.03. 17:50

Szóval kimentünk a PEN-re, mert hát mégis néha el kell menni egy-egy koncertre, még nem vagyunk a nyugdíjas otthonban. Nagyon vicces élmény az ilyen "felnőtt" fejjel.

Először is fura, hogy fel vagyok öltözve (kabát meg sál, mert 15 fok van). A kemény tömegek rövid gatya, póló, tornacipő, kislányok virágos miniruha, vászoncipő kombóban nyomják, ők nyilván nem fáznak.

Én ellötyögök egy fröccsel egész este, másoknál minimum egy üveg bor van, úgy látszik, szomjasak. (Na, ezt még régen sem csináltam, bort üvegből? Szégyentelenek...)

Kiegyensúlyozott lelkiállapotban végig bírtam csinálni az estét, mivel nem történt semmi extra. Fesztiválgyerkőcök ellenben a két pálinka, egy fröccs után már egymás nyakában bőgnek valami übernagy dráma, mint pl. a "hogyan-köszönt-a-Dani-hallotad-mekkora-köcsög-ez-már" típusú világrengető probléma miatt. Vicces.

A csapatban vonuló kiscsajok, hatalmasnak tűnő félliteres sörös poharakkal a kezükben meg az alternatív zenekar koncertje közben a nézőtéren körbeálló fiúkák Tankcsapda kórusa vicces. Meg a küzdőtérre a nagyon kiskamasz lánygyermekét bekísérő apuka is aranyos. A kukák teljes hiánya a rendezvény területén kevésbé, nem szeretek mások ökológiai lábnyomain hegyet mászni. És a cateringeseknek is beszólnék, hogy hol volt a lángosos, mert ez így nem járja ám!

Az meg külön érdekes volt, hogy az emberek jó magyarok módjára nem ám a bulis számokra pörögtek, mint majom farkán a stanecli, hanem a jó kis érfelvágós, önmarcangolós, világfájdalmas, szerelmi bánatos opuszokon. Ez igazán no comment, biztos valami magyar jellegzetesség. Nehogy már jól érezzük magunkat valami partyn! Magyarország, én így szeretlek. :)

Jó volt, persze, a tombolásból már kinőttem, így legalább látom az egészet és nem csak valami homályos foltok maradnak az estéből. Ez is előny. Még az "agyas bandát" meghallgattam volna, de hát a Dottore nem jött. :)

Két év múlva megint? Gondolom.

A bejegyzés trackback címe:

https://akik-olvasnak.blog.hu/api/trackback/id/tr907427140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása