nem bírom...

2013.12.29. 19:58

Mivel újra tanulok, jöhetnek a kiakadós "vizsgaidőszaki" posztok. Csak kicsit persze, ez már nem olyan vizsgaidőszak, de azért vannak vicces részek. Pl. amikor a kivett ökológia meg erőforrástan meg ilyen könyvek alapján a könyvtáros néni belőtte, hogy tudományos csaj vagyok és jó tanulást kívánt, mintha bármi közöm lenne a természettudományokhoz, az poén.

Ha nem volna szomorú, az is poén lehetne, hogy ugyanezen "nagyon tudományos" könyvek olvasás alapján már nem annyira jók. Az egyik ötven oldalon hőbörög bevezető címén, hogy micsoda hülye szakirodalma van a szakmájának, aztán belevág a függvényezésbe, minden magyarázat nélkül, mert hát azt minek. A "külföldiül" beszélés persze megy neki, amikor a "komponensek effektivitása redukálódott", akkor vágtam a könyvet a falhoz.

Egy másik könyvet meg többször is:

- először: amikor a teljes költséget szembrebbenés nélkül hasonlította a termék egységárához, gondolom, a fajlagos költségről még nem hallott.

- másodszor: amikor az "álló fa tönkjéről" beszélt, na, itt egyszerűen lefagytam.

- harmadszor: Magyarország területének művelési ágak szerinti megoszlásáról idősoros tábla, adatok 1895-ből, 1935-ből és a 90-es évekből. Az első két oszlop adatai közé még egy csillaggal sem fért be Trianon, hogy esetleg befolyásolhatná az adatok értelmezését, áh, dehogy.

Ha ezek tudományos munkák, akkor én is írhatok doktori disszertációt mondjuk molekuláris biológiából vagy kvantumfizikából, elvégre azokat még csípem is... Mindenesetre az erőforrástannal sem lesz gond, azt hiszem.

A bejegyzés trackback címe:

https://akik-olvasnak.blog.hu/api/trackback/id/tr935716518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása