napló: ohm...

2013.03.04. 20:24

Lehet, hogy a zen kisimítja a haragot, de hogy az emberi tuskóság miatti szomorúságot nem törli el, az is biztos. Még gyakorolnom kell. Hulló vízgyöngyök...

Vicces (kicsit WTF) moment: Próbáltam kideríteni telón, hogy kell-e cégjegyzékbe bejegyzett telephely vendéglátósnak, vagy elég a helységhasználatot igazolni. Először kis illetékességi probléma miatt felhívtam egy rossz önkormit, ahol az ügyintéző néni totál képben volt és közölte, hogy minden jogszabályi alap nélkül ugyan, de ő "szokta kérni", hogy legyen bejegyezve az üzlet szék- vagy telephelyként a cégjegyzékbe. WTF? (Ezt majd elmondom, amikor a Mo. független, demokratikus jogállam részt magyarázom szakvizsgán.) Szerencsére hamar kiderült, hogy amúgy nem is illetékes, menjek az x körjegyzőségre. OK, hívom őket, honlapjuk persze nincs, alig bírom kideríteni a számot. Felveszi valami nő (harmadszorra, addig az üzenetrögzítővel társalogtam). Elmondom. Veszi az adást, de nem ő foglalkozik vele, ez az ügyintéző a másik faluban "rendel", nevet nem ad, csak számot, hívjam fel. OK, hívom a megadott számot. Bejelentkezik egy nagyi, aki közli, hogy ez bizony nem az önkormi, ellenben egy magánlakás, de hívjam fel a lányát ezen és ezen a számon, ő ott dolgozik a pm. hivatalban, majd ő segít. Köszi, mami, hívom a számot, ahol szintén nem a pm. hivatal jelentkezik, hanem egy könyvelőiroda, ahol mintegy öt perces értetlenkedés után bírta kinyögni a könyvelő csaj, hogy ja, ez nem az önkormányzat, és nincs is olyan nevű kolléganője, mint akit én keresek. OK, nézzünk saját kútfőből egy számot a neten. Ja, hogy egy számmal sikerült eldiktálni már kettővel ezelőtt? Sebaj, most hívjuk újra. Bejelentkezik vmi nő, persze ez sem tud semmit, ellenben majd hívjam fel a körjegyző urat (újabb nem publikus szám lediktálva, ekkor már meg sem lepődöm) kilenc után, akkor már bent lesz, ő foglalkozik ezekkel az ügyekkel. Hívom a körjegyző urat, aki persze a mondott időben már értekezleten van, úgyhogy két újabb hívás után sikerül elérni. Amikor is kitartásom jutalmául az univerzum elém vezérel egy értelmes jogász csávót, akivel két mondatban megbeszéltük, hogy nem, tényleg nem kell bejegyzés, elég a szerződés. Ah, miért nem lehetett ezt már elsőre is??? A tanulság, hogy B-nek igaza volt, de vajon miért kellett ezt egy Á-os történettel igazolnia a világegyetemnek? :)

"Esetleg nem reménytelen az emberiség" moment: Mailt írt az Alexandra, hogy bocsi, de utolsó példányos könyvet rendeltem meg neten, és nem pöpec a kinézete, töröljék-e a rendelést vagy tartom és kapok még kedvezményt rá? Wow! Mi, a koszos lábú szittyák megyünk Európába vagy mi van?

A bejegyzés trackback címe:

https://akik-olvasnak.blog.hu/api/trackback/id/tr975116845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása