Fábián Janka megint, ezúttal a Virágszállal. Magyarország, 1900, úri lányka beleszeret a boltos fiúba, az viszont, az apa ellenzi, a fiú csaja is ellenzi (még jó), és... ahelyett, hogy némi szívfájdalommal megoldódna a dolog, szürreális fordulatot vesz a történet, és arra eszmélek, hogy Flóra, a főhősnő a pasija által meggyilkolt másik lány hullájával bandukol éjjel a városban, és dobják be azt a Dunába. Öööö... WTF?

És később is furábbnál furább dolgok történnek, mert a lány megszökik, és persze nem is "hiányzik" az apjának vagy egy évig, amikor visszatér a zabigyerekével a városba stb. Bonyolódik a történet, egyre több a szereplő, egyre több a szál, mindenki mindenkivel összegabalyodik, szerelemek és intrikák szövődnek, néhányan meghalnak majd feltámadnak, a végén pedig egy álhepiend zavarja meg az álmunkat.

Roppant fordulatos, néha nagyon vágtázó, de alapjában véve nagyon olvasmányos és szórakoztató sztori egy bonyolult családi viszonyokkal bíró családról, ahol mindenki titkol valamit, régi bűnök hosszú árnyéka vetül a jelenre, és itt-ott igen komolyan elgondolkodnak a szereplők a vérengzésen, de szerencsére "csak" egy lányt nyírnak ki (milyen fura, soha nem valami pasit késelnek meg az éjszakában...). A többi cselszövés, pasis töketlenkedés (OK, a női íróknál a pasi karakterek néha elég valószerűtlenek), női könnyek és gonoszkodás (igen, bonyolultabbak vagyunk, mint amilyennek látszunk!), van itt minden, mint a búcsúban. A végén persze nagy egymásra találás, de kivételesen megmaradnak a tüskék a szívekben, ami egy könnyű regényben ritka, és üdvözlendő.

A stílus könnyed, nem egy tengermély lélektani regény a kötet, az igaz, mintha az írónak még furcsa lenne, hogy ő író, és kicsit megilletődött, iskolás stílusban ír egész bekezdéseket és fejezeteket, de nem reménytelen, hogy egyszer majd természetesebbre veszi a figurát. Alig várom, hogy így legyen, addig is jöjjön a következő kötet és persze a kollegina az interjúval!

A bejegyzés trackback címe:

https://akik-olvasnak.blog.hu/api/trackback/id/tr584577396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása