maffiás

2011.08.27. 14:08

Most nincs könyvem (el kéne menni könyvtárba, hiába van messze a rohadék), úgyhogy inkább filmnézek. Nem is tudom már, hol találtam meg a Brotherhood c. nem annyira friss sorozatot. Három évados a cucc, letölteni az elsőt és a harmadikat sikerült, a közbeeső mintha eltűnt volna. Eddig sikerült ledarálni az első évadot, hát, nem tudom.

Egy ír származású keleti parti családról van szó, a középpontban két fivér áll, Tommy és Michael Caffee, előbbi helyi képviselő, utóbbi meg gengszter. Van még az anyjuk, aki egy magát jól tartó hatvanas csajszi, de hát... anya, s mint ilyen, idegesítő kérdéseket tesz fel, és minduntalan belefolyik felnőtt gyerekei életébe (még van egy nővér is). Tommy sikeres politikus, hozza a jófiús, minden helyi köz- és magánügyet magáénak érző, valójában sehol és soha nem létezett politikus figuráját. Nem is tudom, hogy a filmesek honnan szedik az ilyen ötleteket, ilyen ember a politikában nem létezik. Mindegy. Michael hét év eltűnés után, amikor mindenki halottnak hitte, visszatér, és beindítja a környéken a bizniszt, kocsmát, italboltot, drogot, ami akad, és közben persze hullanak körülötte az emberek, mint a legyek, mert amúgy egy agresszív állat. De persze a családját minden körülmények között megvédi. Na, persze. Szerintem ilyen sincs. A nők mindenesetre valamiért ragadnak rá. Ilyen azért van, a nők imádják a határozott, agresszív állatokat meg a rosszfiúkat, merthogy majd jól megváltoznak a kedvükért. Vagy nem. Aztán meg csodálkoznak, hogy a romantikus hétvégi kirándulás végén a fickó dzsekijéről le kell törölni a frissen kinyírt konkurencia vérét. Istenem, milyen hülye nők vannak.

Tommy mintacsaládja sem jobb. Felesége ún. housewife, na, ettől a kategóriától falra mászom, mivel itt a vadkeleten, ez nem nagyon divat. Vagy legalábbis én nem nézem jó szemmel az ilyesmit. Ha már a feminizmus annyit elért, hogy a nőket ne kelljen kitartani, akkor ne másszon már vissza a sötét középkorba senki. A hp-nak három már iskolás nagylánya van, de persze neki otthon kell maradnia, ellátni a gyerekeket meg a háztartást. Ja, nehogy dolgozzál, szivi, még megárt. Közben meg persze halálra unja magát, drogozik és a dealerével dug, mert az mennyire rendben van már a rendezett külvárosban. Aha. A család meg nem vesz észre semmit, ez is gáz, nem? 

Szóval adva van ez a bagázs, és megy a kavarás vagy tíz részen át, amíg az első évad tart. Közben van:

- politikai adok-kapok, bizottsági ülés, egymás fúrása a városházán és ilyesmi,

- idegesítő muttert kirúgják, de ő feltalálja magát, aztán beszól a szomszédoknak, de közben csak játssza az agyát, és a fiait piedesztálra emeli,

- drogos-alkesz karakterek, akik minden második órában szétcsúsznak,

- hp feleség újabb és újabb balfaszkodása, anélkül, hogy bárki szájon vágná végre,

- drogozó tinilány, aki gengszter nagybácsival lóg, ahelyett, hogy iskolába járna, utálja az anyját, és lázad még a levegő ellen is - na, őt is meg kéne pofozni,

- érző-agresszív gengszter - SO UNREAL, de legalább néha levezeti a feszkót, és lepuffant néhány gyanús egyént,

- ja, és vannak zsaruk is: egy olyan korrupt-kövér-fánkzabálós-balfék, tiszta közhely az egész csávó, meg egy szerencsétlen, fiatal, aranyos, lelkes, akinek a dögös felesége az egyetlen normális női karakter.

Szóval fura az egész. Azt hiszem, nem fogom megkeresni a második évadot. Inkább már kihúzom ezt a három hetet a premierekig. Addig nézzek mást, mi? Vagy el kéne menni könyvtárba...

A bejegyzés trackback címe:

https://akik-olvasnak.blog.hu/api/trackback/id/tr263183837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása